Opći uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Pravila privatnosti

Vlasnik web stranice Green Review d.o.o.,

– poštuje privatnost posjetitelja svoje web stranice, posebno njihova prava u vezi s automatskom obradom osobnih podataka. Stoga smo s našim kupcima formulirali i proveli politiku potpune transparentnosti u vezi s obradom osobnih podataka, njihovom svrhom i mogućnostima da na najbolji mogući način ostvarite svoja zakonska prava.

Dok ne prihvatite upotrebu kolačića i drugih uređaja za praćenje, nećemo stavljati analitičke kolačiće i / ili kolačiće za praćenje na vaše računalo, mobitel ili tablet.

Ova internetska stranica, kao i naši poslovni i informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),

Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),

Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

Nastavkom posjeta ovom web mjestu prihvaćate ove uvjete korištenja i prihvaćate upotrebu kolačića i drugih sustava praćenja, osim ako nismo osigurali drugi način prihvaćanja kolačića na našoj web stranici.

Ovi su Opći uvjeti sastavni dio ugovora između Green Review d.o.o., Nalješkovićeva ulica 43, Zagreb, OIB: 14862788918 (dolje napisano kao GreenReview.hr) i kupca / klijenta te definira prava i obveze svih uključenih strana.

1. Sadržaj politike privatnosti

Vaša adresa e-pošte i preostali podaci neće se prodavati, iznajmljivati ​​ili stavljati na raspolaganje bilo kojoj trećoj strani izvan GreenReview.hr bez vašeg pristanka, jer je suprotno našem pravilima o privatnosti. GreenReview.hr je strog u svojoj politici “bez neželjene pošte”. Tražimo vašu posebnu suglasnost za dopuštenje ako želite da vas kontaktiramo u vezi s posebnim ponudama i radnjama. GreenReview.hr nije odgovoran za slučajne pogreške ili zbog drugih objektivnih okolnosti koje bi mogle slučajno prekršiti jamstvenu zaštitu vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti ispravljena u najvećoj mjeri što je prije moguće.

2. Koje podatke prikupljamo i kako

Osobni podaci koje prikupljamo su kontakt podaci te drugi osobni podaci potrebni za pružanje usluga. Osobne podatke prikupljamo kroz naše web stranice putem obrazaca za kontakt i automatski korištenjem web kolačića te kroz obrasce za upis ili prema ugovorima o izvršenju usluga

3. Kolačići i on-line tehnologije

Kao i na mnogim drugim web mjestima, naša web lokacija može koristiti “kolačiće” ili druge tehnologije kako bi nam pomogla u isporuci sadržaja specifičnog za vaše interese, obradi vaših rezervacija ili zahtjeva i / ili analiziranju vaših obrazaca posjećivanja. Kolačići se sami po sebi ne mogu koristiti za otkrivanje vašeg osobnog identiteta. Ovi podaci identificiraju vaš preglednik, ali ne i vas, na našim poslužiteljima kada posjetite našu stranicu. Ako želite ukloniti ili blokirati kolačiće u bilo kojem trenutku sa svog računala, možete ažurirati postavke preglednika (u izborniku “Pomoć” preglednika saznajte kako blokirati kolačiće). Također možemo prikupljati podatke pomoću “pikselnih oznaka”, “web-svjetionika”, “jasnih GIF-ova” ili sličnih sredstava (zajedno “pikselnih oznaka”) koja nam omogućuju da znamo kada posjetite našu web stranicu i da razumijemo kako komunicirate s mailova ili reklama.

4. Zaštita osobnih podataka djece

Green Reviewvodice.hr savjetuje roditelje i staratelje da nauče svoju djecu važnosti odgovornosti pri radu s osobnim podacima na Internetu. Green Reviewvodice.hr ne želi prikupljati i ne namjerava prikupljati osobne podatke osoba mlađih od 14 godina. Svi prikupljeni podaci neće se koristiti niti prenijeti trećoj strani, osim u slučajevima koji uključuju promotivne igre na Internetu . Takve informacije potrebne za kontaktiranje osoba putem Interneta koristit će se, bez pristanka roditelja, samo kao izravan odgovor na djetetov zahtjev i neće se koristiti u bilo koju drugu svrhu. Ne prikupljamo osobne podatke u svrhu kontaktiranja pojedinaca izvan Interneta, osim u slučajevima koji uključuju nagradne cijene, a tek tada uz pristanak roditelja. Ne odajemo nikakve osobne podatke trećim stranama bez pristanka roditelja; Ne dopuštamo djeci da bez roditeljskog pristanka javno objavljuju ili na bilo koji način distribuiraju osobne podatke koji su nam poslani kao kontakt podaci, niti potičemo djecu u svrhu sudjelovanja u natječaju ili drugoj aktivnosti da otkriju više informacije potrebne za sudjelovanje u spomenutoj aktivnosti. U slučajevima kada dijete mlađe od 14 godina ispunjava uvjete za sudjelovanje u natječaju, prvo tražimo da dotično dijete dobije pristanak roditelja ili zakonskog skrbnika, kao i da pošalje adrese e-pošte svojih roditelja ili skrbnika . U slučaju da je dijete mlađe od 14 godina dobitnik nagradne igre, roditelji ili staratelji o tome se obavještavaju e-poštom, telefonom ili u pisanom obliku. Osobni podaci djece izbrisat će se iz naše baze podataka ako roditelj ili skrbnik zatraži da to učinimo. Kao roditelj ili skrbnik zadržavate pravo zatražiti uvid u sve osobne podatke u vezi s vašim djetetom koje smo dobili na bilo kojem od naših web mjesta. Također možete zatražiti uklanjanje podataka (ukoliko ti podaci i dalje postoje u našoj bazi podataka) i / ili zabraniti bilo kakvo prikupljanje ili upotrebu podataka o vašem djetetu u budućnosti. Ako ste roditelj koji bi želio ostvariti to pravo, kontaktirajte nas. Osim spomenutog, GreenReview.hr jamči zaštitu osobnih podataka djece u skladu sa zakonskim propisima koji se odnose na ovo pitanje.

5. Promjene u informacijama

U bilo kojem trenutku možete nas kontaktirati radi pregleda vaših osobnih podataka, kao i izmjena, ispravka ili podataka. Dok ne primimo obavijest o promjenama, i dalje ćemo upotrebljavati vaše izvorne podatke za kontakt.

6. Vaše dopuštenje

Ispunjavanjem obrazaca na ovom web mjestu jamčite da su navedeni podaci točni, da ste sposobni za poslovanje i da ste ovlašteni pristupiti navedenim informacijama te da se u potpunosti slažete da GreenReview.hr prikuplja i koristi vaše osobne podatke u skladu s propisima i uvjetima naše politike privatnosti.

7. Koja su vaša prava u vezi obrade osobnih podataka

Za ostvarivanje svojih prava možete nam se obratiti pisanim putem ili putem elektroničke pošte koristeći naše kontakt podatke koji su navedeni na sljedećoj poveznici : 

https://greenreview.hr/kontakt/

Vaša prava su:

7.1. Pravo na pristup osobnim informacijama

7.2. Pravo na ispravak osobnih podataka

7.3. Pravo na brisanje

7.4. Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka

7.5. Pravo na prigovor

8. Transparentnost

U slučaju da se izmijene naša pravila o privatnosti, objavit ćemo te promjene na ovom web mjestu tako da im možete imati stalan pristup. Te će promjene vrijediti u našim odnosima kao da su postojale prije vaše registracije na našoj poštanskoj listi, pod uvjetom da su u skladu s hrvatskim propisima i da vam ne ograničavaju vaša prava.

9. Vremensko razdoblje čuvanja osobnih podataka

Vaše osobne podatke obrađujemo dok se ne ispuni svrha obrade osobnih podataka. Nakon prestanka svrhe u koju su prikupljeni, Vaše osobne  podatke više ne koristimo,  te isti ostaju u našem sustavu pohrane i čuvamo ih koliko nas obvezuju zakonski propisi o čuvanju arhivskog gradiva.

10. Zaštita osobnih podataka i podataka o karticama

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju.

Green Review.hr obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Green Review.hr i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Ova web-stranica koristi kolačiće. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića.

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo.

Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Izjavu o kolačićima na našim internetskim stranicama.

Vaš pristanak odnosi se na sljedeće domene: greenreview.hr

Green Review d.o.o.,
Nalješkovićeva ulica 43, Zagreb
OIB: 14862788918
Email: info@greenreview.hr

Opći uvjeti korištenja ”Green Review” usluge

Članak 1.
Opći uvjeti

Ovim Općim uvjetima korištenja usluge “Green Review” (u daljnjem tekstu: Opći uvjeti) uređuju se odnosi između korisnika “Green Review” usluge (u daljnjem tekstu: Pretplatnika licence i društva s ograničenom odgovornošću Green Review d.o.o. iz Republike Hrvatske, Zagreb, Nalješkovićeva ulica 43, OIB:1486278891 kao nositelja prava na “Green Review” uslugu (u daljnjem tekstu: Nositelj prava).

Prihvaćanjem i plaćanjem izdanog računa o pružanju ’’Green Review’’ od strane Nositelja prava Pretplatnik licence prihvaća ove Opće uvjete. ‘’Green Review’’ usluga se može koristiti samo sukladno Općim uvjetima korištenja ‘’Green Review’’ usluge. 

Članak 2.
Definicije pojmova, pojmovi korišteni u općim uvjetima, imaju sljedeća značenja:

Green Review je digitalni alat koji pridonosi očuvanju prirode. Koristi se za recenzije i informiranje na način da Krajnji korisnici skeniranjem Green Review QR koda ocjenjuju konzumirani proizvod ili uslugu Pretplatnika licence davanjem recenzija, ocjenjivanjem usluge na digitalnim društvenim platformama pridonoseći pritom očuvanju prirode koja se ostvaruje u suradnji s udrugom Zasadi stablo ne budi panj!.

Pretplatnik licence: fizička i/ili pravna osoba pročitala je i prihvaća Opće uvjete korištenja usluge “Green Review” i obvezuje se plaćati godišnju naknadu, kao što je niže definirano.

Licenca je pravo na korištenje Green Review sustava za jednog istodobnog korisnika ovisno o ograničenjima, što određuje vrsta licence i ovi Opći uvjeti.

Krajnji korisnik je svaki korisnik Pretplatnika licence koji preko “Green Review” alata daje ocjenu, recenziju konzumiranih usluga ii proizvoda, povezujući svoj mobilni uređaj i Green Review karticu ili Green Review QR kod u vlasništvu Pretplatnika licence.

Vrsta licence odnosno Green Review paket usluga je definirani skup funkcija Green Review usluge.

Naknada za licencu je iznos, koji je Pretplatnik licence dužan plaćati za korištenje licence Green Review sustava.

Green Review kartica je aluminijska kartica koja na sebi ima otisnut Green Review QR kod koji upućuju na web profil Pretplatnika licence. 

QR kod je tip matričnog barkôda kojeg može očitati svaki mobitel s fotoaparatom i pristupom internetu.

Green Review web profil je odredišna web destinacija Pretplatnika licence na koju upućuje Green Review kartica Pretplatnika licence. Profil sadrži poveznice prema recenzijskim platformama s time da svaka poslovna jedinica Pretplatnika licence može imati samo jednu poveznicu na pojedinu odabranu recenzijsku platformu. Web profil se dizajnira i uređuje u dogovoru s Pretplatnikom licence i može sadržavati poveznice s korisnim informacijama o Pretplatniku i njegovoj ponudi.

Zasadi stablo ne budi panj! naziv je udruge s kojom Green Review d.o.o. ima dogovorenu suradnju s ciljem sadnje stabala, kao i brigu za iste.

Green Review portal za analitiku prati broj aktivnosti korištenja (skeniranja) Green Review QR koda, broj se ažurira u stvarnom vremenu na Green Review portalu za analitiku aktivnosti Green Review QR kodova. 

Članak 3.
Opis paketa usluge Green Review sustava

“Green Review” paket usluga uključuje:

  1. Green Review karticu na kojoj je otisnut Green Review QR kod;
  2. Green Review web profil Pretplatnika licence smješten je na web stranici greenreview.hr ili greenreview.eu – kao odredišna destinacija na koju upućuje Green Review QR kod. Web profil Pretplatnika licence sadrži logo pretplatnika, poveznice na digitalne društvene platforme za recenziranje i ostale korisne web informacije; 
  3. Uvid u analitiku aktivnosti korištenja, tj. skeniranja pretplatničkog Green Review QR koda;
  4. Green Review badge – digitalna značka članstva Green Review zajednice
  5. Uračunat iznos od 50€ namijenjen za kampanju sadnje stabala. Očuvanje prirode akcijama sadnji stabala i njihovom zaštitom u suradnji s udrugom Zasadi stablo ne budi panj!. Navedeni dio projekta i brigu oko stabala obavlja udruga “Zasadi stablo ne budi panj!“, partner Green Review d.o.o..
  6. Pružamo medijsku podršku kroz Green Review kampanje i aktivnosti, zajedno sa našim partnerima i ostalim članovima zajednice pretplatnika.

Članak 4.
Pretplatnik licence može s Nositeljem prava dogovoriti dobavu dodatnih Green Review kartica i Green Review QR kodova.

Sukladno Općim uvjetima korištenja “Green Review” usluge Green Review kartica postaje vlasništvo Pretplatnika licence. Pretplatnik licence ima garanciju na Green Review kartica(e) za vrijeme trajanja korištenja „Green Review“ usluge pod uvjetom pravilnog rukovanja Green Review karticama. (Garancija vrijedi jedino u slučaju pravilnog rukovanja Green Review karticama.)

Za korištenje „Green Review“ usluge potreban je pristup internetu koji su dužni osigurati Pretplatnik licence i Krajnji korisnik.

Krajnji korisnik ocjenjuje usluge Pretplatnika licence prema slobodnom dojmu. Nositelj prava nije ni na koji način uključen u ostale aspekte pružanja usluge Pretplatnika licence kao što su priprema, plaćanje usluga i sl.

Pretplatnik licence koristi «Green Review» uslugu na vlastitu odgovornost.

Nositelj prava zadržava pravo izmjene i/ili dopune vizualnog dizajna i funkcionalnosti “Green Review” usluge.

Članak 5.
Trajanje korištenja usluge “Green Review”

Pretplatnik licence pročitao je i prihvaća Opće uvjete korištenja usluge “Green Review” koristi uslugu na određeno vrijeme od 1 godine.

Početak trajanja „Green Review“ usluge počinje trenutkom aktivacije Green Review web profila i isporuke Green Review kartica i/ili Green Review QR koda, a sve u rokovima koji će biti definirani prilikom uplate po izdanom računu o pružanju „Green Review“ usluge.

Pretplatnik licence može do isteka roka obveznog trajanja korištenja «Green Review» usluge podnijeti zahtjev za produljenje trajanja korištenja «Green Review» usluge.

U protivnom, prije isteka roka korištenja godišnje licence Nositelj prava će obavijestiti Pretplatnika licence o produljenju iste.

Članak 6.
Cijena i uvjeti plaćanja

Za aktivaciju i korištenje „Green Review“ usluge i Green Review kartica Pretplatnik licence plaća cijenu čiji će iznos i uvjeti plaćanja biti utvrđeni izdanim računom o pružanju „Green Review“ paketa usluge.

Pretplatnik licence obvezan je platiti cijenu utvrđenu računom o pružanju „Green Review“ usluge za trajanje korištenja usluge naznačeno na računu, neovisno o tome koristi li uslugu ili ne. U slučaju otkaza ili raskida pretplate o pružanju ‘’Green Review’’ usluge Pretplatnik licence nema pravo na povrat plaćene cijene.

Članak 7.
Registracija

U postupku otvaranja korisničkog web profila “Green Review” usluge, Pretplatnik licence obvezan je dostaviti: naziv ili ime pod kojim će koristiti “Green Review” uslugu, dostaviti valjanu e-mail adresu te na zahtjev Nositelja prava dostaviti druge podatke potrebne za aktivaciju i korištenje “Green Review” usluge.

Samo Pretplatnik licence koji dostavi sve potrebne podatke i dokumentaciju moći će koristiti “Green Review” uslugu.

Pretplatnik licence suglasan je s tim da on snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom otvaranja pretplatničkog Green Review web profila “Green Review” usluge.

Pretplatnik licence je suglasan s tim da dopusti svakom Krajnjem korisniku neisključivo pravo na pristup njegovim podacima na korisničkom računu za analitiku u sklopu “Green Review” usluge. Pravo Krajnjeg korisnika na pristup podacima isključuje masovno prikupljanje sadržaja i bilo koju uporabu podataka u komercijalne svrhe. Krajnjem korisniku pravo na pristup podacima prestaje onoga trenutka kada Pretplatnik licence ili Nositelj prava ukloni ili izbriše takve podatke s korisničkog računa za analitiku “Green Review” usluge.

Pretplatnik licence dužan je čuvati podatke o svom korisničkom računu za analitiku praćenja “Green Review” usluge te je u potpunosti odgovoran za svu štetu nastalu neovlaštenim korištenjem njegova korisničkog računa za analitiku.

Nositelj prava zadržava pravo ukloniti korisnički profil za analitiku ako Pretplatnik licence zloupotrebljava podatke objavljene u “Green Review” usluzi, osobito ako prilikom unosa podataka u korisnički račun za analitiku “Green Review” usluge ili općenito prilikom korištenja usluge da nepotpune ili lažne identifikacijske podatke.

Članak 8.
Kakvoća “Green Review” usluge

Nositelj prava održava razinu kakvoće «Green Review» usluge unutar tehničkih i operativnih mogućnosti. Pretplatnik licence prihvaća da Nositelj prava ne jamči da će “Green Review” usluga funkcionirati bez prekida u svakom trenutku.

Nositelj prava ne odgovara za štetu nastalu zbog nemogućnosti korištenja “Green Review” usluge, osobito uslijed neodgovarajućeg postupanja Pretplatnika licence, pogrešnog rukovanja Green Review karticama, doticaja Green Review kartica s vodom, utjecaja drugih licenciranih i nelicenciranih programera, nedostupnosti usluge zbog povremenih tehničkih problema, više sile i sličnih događaja, za probleme pristupa administracijskim stranicama “Green Review” usluge uslijed greške pružatelja internet usluga, greške računala Pretplatnika licence ili greške priključka na internet Pretplatnika licence, te za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu.

Nositelj prava ne odgovara za bilo kakve posljedice koje bi mogle nastati upotrebom podataka iz „Green Review“ usluge od strane Pretplatnika licence ili Davatelja recenzija, pogotovo ne za istinitost ostavljene recenzije.

Pretplatnik licence prihvaća da zbog navedenih razloga pristup “Green Review” usluzi može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Članak 9.
Sposobnost prihvaćanja usluge

Pretplatnik licence koji se koristi “Green Review” uslugom ili joj pristupa kao predstavnik fizičke ili pravne osobe, preuzima odgovornost da je pravno ovlašten za zastupanje te fizičke ili pravne osobe te da je u potpunosti sposoban i u stanju pridržavati se ovih Općih uvjeta.

Članak 10.
Zaštita intelektualnog vlasništva i autorskog prava

Prava koja se odnose na “Green Review” uslugu uključuju, ali ne ograničavaju se na tekst, slike, format, baze podataka, i sve ostale (statičke i/ili animirane) materijale, zvukove, formate, software, nazive (uključujući i domenu) te druge sadržaje koji se nalaze na internetskim stranicama vezanima uz “Green Review” uslugu. Svi navedeni sadržaji isključivo su pravo Nositelja prava ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu, a u skladu s propisima Republike Hrvatske.

Nositelj prava zadržava pravo registrirati naziv “Green Review” te moguće logotipove, ambleme, simbole, etiketu ili druga obilježja vezana uz “Green Review” uslugu kao žig Nositelja prava. Naziv “Green Review” te mogući logotipovi, amblemi, simboli, etikete ili slična obilježja vezana uz “Green Review” uslugu zaštićeni su svim dopuštenim pravnim sredstvima u okviru pozitivnih propisa Republike Hrvatske.

Ako nije drugačije navedeno, svi drugi žigovi koji se pojavljuju na sustavu intelektualno su vlasništvo njihovih nositelja. “Green Review” usluga može prikazati dobra čija autorska prava pripadaju trećim stranama. Uporaba ovih dobara može podlijegati licencama koje su treće strane izdale Nositelju prava. Pretplatnik licence nije ovlašten razaznati, rastaviti ili raščlaniti takva dobra i ništa u ovim Općim uvjetima ne može biti protumačeno kao davanje bilo kakvog prava Pretplatniku licence vezano za ta dobra. Nositelj prava je nositelj autorskih prava u vezi s odabirom, koordinacijom, postavljanjem i unapređenjem takvog sadržaja, kao i prava u vezi s originalnim sadržajem.

Strogo je zabranjeno, osim u sporazumu s Nositeljem prava, bilo kakvo kopiranje, distribucija, prijenos, objavljivanje, reproduciranje, preinaka, revidiranje, prenošenje, povezivanje, dubinsko povezivanje, stvaranje izvedenica ili mijenjanje na drugi način “Green Review” usluge, vizualnog dizajna i internetskih stranica vezanih uz uslugu.

Pretplatniku licence nije dozvoljeno u komercijalne svrhe koristiti, kopirati ili distribuirati sadržaje trećih osoba do kojih je došao putem “Green Review” usluge. Korisniku licence nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pisanog odobrenja Nositelja prava i nositelja autorskog prava.

Pretplatniku licence nije dozvoljeno postavljati, objavljivati, ili na drugi način činiti dostupnim putem “Green Review” usluge bilo kakav materijal koji podliježe autorskom pravu, žigu, ili drugim pravima intelektualnog vlasništva, bez izričitog odobrenja nositelja tih prava. Pretplatnik licence je isključivo odgovoran za štetu koja može nastati povredama autorskih prava, zlouporabom žiga i drugih prava intelektualnog vlasništva, ili bilo kakvih problema nastalih u vezi s objavom takvih materijala.

Kršenje odredaba ovih Općih uvjeta koje može imati za posljedicu povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva može dovesti do građanske, kaznene i/ili prekršajne odgovornosti počinitelja.

Članak 11.
Licence i zaštitni znakovi

Svi zaštitni znakovi, logotipovi, adrese web stranica, proizvod ili ime koje opisuje “Green Review” uslugu, podršku ili sl. koje sadrže riječ “Green Review” i koji su uključeni u sadržaj stranice (zajedno: Green Review znakovi), zaštitni su znakovi i/ili vlasništvo Nositelja prava.

Svaki popis zaštitnih znakova Nositelja prava ili drugih zaštitnih znakova na internet stranici “Green Review” usluge povremeno se ažurira, ali se neće uzeti u obzir kao sveobuhvatan popis zaštitnih znakova Nositelja prava ili ostalih zaštitnih znakova.

Strogo je zabranjena svaka uporaba Green Review znakova ili izmjena (osim ako nije izričito odobreno od strane Nositelja prava u pisanom obliku).

Drugi proizvodi i imena tvrtki spomenuti u „Green Review“ usluzi mogu biti zaštitni znakovi njihovih vlasnika.

Korištenjem ili pristupom “Green Review” usluzi Pretplatnik licence ne stječe, izričito ili prešutno, nikakvu licencu ili pravo korištenja žiga, patenta, dizajna, autorskog prava ili drugog prava koje pripada Nositelju prava i/ili trećoj osobi. Pretplatnik licence snosi vlastitu odgovornost za poštivanje autorskih i drugih prava intelektualnog vlasništva u pogledu tih sadržaja.

Članak 12.
Pravo uklanjanja i izmjene

Nositelj prava zadržava pravo uklanjanja  i izmjene bilo kojeg materijala za koji, prema vlastitoj diskrecijskoj ocjeni, smatra da nije u suglasnosti s Općim uvjeta korištenja usluge “Green Review”, ili za koji smatra da je na drugi način neprikladan.

Članak 13.
Odricanje od odgovornosti i ograničenja obveza

Prihvaćanjem Općih uvjeta Pretplatnik licence priznaje i prihvaća da koristi “Green Review” uslugu na svoju vlastitu odgovornost i da su usluga i pripadajuća web stranica pruženi po principu „točno takvo kakvo jest“ i „ovisno o dostupnosti“, bez jamstava bilo koje vrste.

Do najviše razine koju dopušta zakon, Nositelj prava, njegovi zaposlenici, direktori i posrednici odriču se svih jamstava u vezi s pružanjem “Green Review” usluge i korištenjem iste od strane Pretplatnika licenci uključujući, ali ne ograničavajući se na jamstva trgovinskih standarda, jamstva sukladnosti određenoj svrsi i jamstva zaštite vlasničkih prava.

Nositelj prava ne pruža nikakva jamstva ili tvrdnje o točnosti ili potpunosti sadržaja “Green Review” usluge i pripadajuće web stranice ili sadržaja web stranica bilo koje treće osobe koja je povezana s uslugom i ne preuzima odgovornost ili obvezu za bilo kakve (i) pogreške, nesporazume ili nepreciznosti vezane za sadržaj, (ii) tjelesne ozljede ili oštećenje imovine bilo kakve prirode koje su nastale kao rezultat pristupa i uporabe web stranice i usluge, (iii) bilo kakav neovlašteni pristup poslužiteljima Nositelja prava i osobnim podacima i/ili financijskim podacima koji su tamo pohranjeni, (iv) bilo kakav prekid ili prestanak komunikacije s uslugom i web stranicom usluge, (v) bilo kakve bugove, viruse, trojanske konje i slične pojave koje bi bilo koja treća osoba mogla prenijeti na uslugu i web stranicu usluge ili putem nje, i/ili (vi) bilo kakve pogreške ili izostavljanja vezana za bilo kakav sadržaj ili za bilo kakav gubitak ili štetu koja je nastala kao rezultat objave, sadržaja, njegovoga slanja elektroničkom poštom, komunikacije o njemu, prijenosa ili bilo kakve druge dostupnosti putem usluge.

Nositelj prava ne jamči, ne preporuča, ne garantira ili ne preuzima odgovornost za bilo koji proizvod ili uslugu koju je treća osoba oglasila ili ponudila putem “Green Review” usluge, pripadajuće web stranice ili bilo koje web stranice povezane s “Green Review” uslugom te bilo koje web stranice prikazane u bilo kojemu prozoru ili drugoj metodi oglašavanja. Nositelj prava neće se smatrati sudionikom ili na bilo koji način odgovornim za praćenje bilo kakvih transakcija između Pretplatnika licence i/ili drugih korisnika i/ili Pretplatnika licence i usluga trećih osoba.

Nositelj prava, njegovi zaposlenici, službenici, direktori ili posrednici neće se ni u kojem slučaju smatrati odgovornima za izravnu, neizravnu ili bilo kakvu drugu štetu (čak i ako je Nositelj prava bio obaviješten o mogućnosti nastanka takve štete) koja nastane kao rezultat uporabe “Green Review” usluge od strane Pretplatnika licence uslijed neodgovarajućeg postupanja Pretplatnika licence, pogrešnog rukovanja Green Review karticama, doticaja Green Review kartica s vodom, utjecaja drugih licenciranih i nelicenciranih programera, nedostupnosti usluge zbog povremenih tehničkih problema, više sile i sličnih događaja, za probleme pristupa administracijskim stranicama “Green Review” usluge uslijed greške pružatelja internet usluga, greške računala pružatelja i sličnih raznih usluga ili greške priključka na internet pružatelja i sličnih raznih usluga, te za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu.

Nositelj prava ne odgovara za bilo kakve posljedice koje bi mogle nastati upotrebom podataka iz „Green Review“ usluge od strane Pretplatnika licence. Navedeno ograničenje odgovornosti također se odnosi na štete koje nastanu zbog drugih usluga ili proizvoda koji su primljeni putem ili moguće oglašeni vezano za “Green Review” uslugu ili bilo kakve poveznice na usluzi i web stranici usluge, kao i zbog bilo kakvog podatka, mišljenja ili savjeta koji je primljen putem ili oglašen vezano za “Green Review” uslugu ili bilo kakve poveznice na web stranici “Green Review” usluge, do najviše razine koju dopušta zakon.

Pretplatnik licence prihvaća da se Nositelj prava neće smatrati odgovornim za korisnički sadržaj za pogrdno, uvredljivo ili nezakonito postupanje bilo kojega Pretplatnika licence ili Davatelja recenzije ili treće osobe i da je rizik od štete od gore navedenog isključivo na Pružatelju raznih usluga. Nositelj prava ni na koji način ne tvrdi i ne jamči da je “Green Review” usluga prikladna za uporabu na drugim lokacijama.

Nositelj prava ne preuzima odgovornost u vezi točnosti informacija koje daje te je upotreba tih informacija odgovornost primatelja. Nositelj prava ne daje nikakva osiguranja da će bilo koji prijavljeni problemi biti riješeni s upotrebom bilo kojih informacija koje daje Nositelj prava. Dostavljanjem informacija, Nositelj prava ne dodjeljuje nikakve licence za bilo kakva autorska prava, patente ili neka druga prava intelektualnog vlasništva.

Članak 14.
Zaštita osobnih podataka

Nositelj prava prati načela transparentnosti i pažljivog postupanja s osobnim podacima u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka (engl. General Data Protection Regulation – GDPR; u nastavku Uredba).

Ispunjavanjem Upitnika radi kreiranja ponude i web profila Pretplatnik licence daje privolu da Nositelj prava može koristiti i obrađivati njegove osobne podatke, koje je dobio radi otvaranja web profila i korisničkog računa za analitiku i pružanja “Green Review” usluge.

Osobne podatke dobivene prilikom otvaranja korisničkog računa za analitiku i pružanja “Green Review” usluge od Pretplatnika licence Nositelj prava će obrađivati i koristiti u svrhu pružanja ”Green Review” usluge, anonimizirane analize i optimizacije poslovanja Nositelja prava, u svrhu direktnog marketinga te u svrhu razumijevanja pojedinačnih potreba, navika i zahtjeva Pretplatnika licence kao i daljnjeg razvijanja što kvalitetnijeg pružanja svih «Green Review» usluga po takozvanom personaliziranom principu.

Osobni podaci prikupljeni na opisan način nisu dostupni za javnost, osim u slučaju, kada Pretplatnik licence za to da posebne suglasnosti.

Nositelj prava pridaje osobitu pažnju zaštiti privatnosti i osobnih podataka Pretplatnika licence koji se uvijek mogu obratiti Nositelju prava u slučaju dodatnih upita o obradi podataka, kao i primjedbi ili eventualnih povreda zaštite privatnosti od strane Nositelja prava elektroničkim putem na e-mail adresu: info@greenreview.hr.

U skladu s važećim propisima o zaštiti podataka, Pretplatnici licenci imaju pravo na pristup svojim osobnim podacima, pravo na ispravak netočnih podataka, pravo na prestanak korištenja osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga, uključujući i profiliranje, pravo na samostalno odlučivanje o korištenju osobnih podataka koje se temelji na automatiziranoj obradi, pravo da protiv voditelja obrade uloži pritužbu nadzornom tijelu, ako misli da se obradom njegovih osobnih podataka krše odredbe Uredbe, pravo brisanja (“pravo na zaborav”) u skladu s čl.17. Uredbe te pravo na prenosivost podataka.

Pretplatnik licence ima pravo povući danu privolu u svako doba, u cijelosti ili djelomično. Zahtjev o povlačenju privole i zahtjev za izmjenom Pretplatnik licence može poslati na e-mail adresu info@greenreview.hr. Po primitku zahtjeva o povlačenju privole, osobni podaci koji su obuhvaćeni zahtjevom o povlačenju se više neće obrađivati, počevši od datuma primitka povlačenja privole.

Nositelj prava naglašava da povlačenjem privole o korištenju osobnih podataka, Pretplatnik licence automatski raskida uslugu s Nositeljem prava prije isteka razdoblja trajanja istog te Pretplatnik licence neće moći više koristiti “Green Review” uslugu.

Članak 15.
Prenosivost prava i dopuštenja

Prava Pretplatnika licence koja proizlaze iz Općih uvjeta korištenja usluge “Green Review” o pružanju «Green Review» usluge su neprenosiva.

Bilo kakav prijenos prava koja proizlaze iz Općih uvjeti korištenja usluge “Green Review” o pružanju «Green Review» usluge od strane Pretplatnika licence je nevažeći.

Članak 16.
Ograničenja i zabrane

Strogo je zabranjeno:

16.1. lažno predstavljanje sa svrhom prijetnje, manipulacije, prijevare ili dovođenja u zabludu Nositelja prava, ostalih Pretplatnika licence, Krajnjih korisnika ili trećih osoba;

16.2. objavljivanje, korištenje, prenošenje, slanje i razmjena materijala i sadržaja kojima se narušava ili ugrožava nečija privatnost;

16.3. postavljanje vulgarnog sadržaja ili nekakvog na drugi način nepoželjnog sadržaja u normalnoj komunikaciji, kojim se ugrožavaju i krše prava drugih;

16.4. neovlašteno prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika usluge;

16.5. stavljanje sadržaja koji su po svojoj prirodi nezakoniti, ugrožavajući, uvredljivi, klevetnički ili vulgarni korisnicima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka ili traženja, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja (spamming), lančana pisma, piramidalne sheme itd.;

16.6. slanje, razmjena ili objava informacija za koje proizvođač zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima ili članovima;

16.7. postavljanje materijala koji vrijeđa važeće pravne propise Republike Hrvatske, posebno nezakonitog, lažnog, obmanjujućeg, uvredljivog, klevetničkog, vulgarnog, prijetećeg, uznemirujućeg, rasističkog ili šovinističkog sadržaja;

16.8. prikupljanje sadržaja koji vrijeđa prava intelektualnog vlasništva trećih osoba, kao i sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom osim ukoliko je autor objave ujedno i vlasnik autorskih prava ili njegova opunomoćena osoba koja svojevoljno nije dala dopuštenje da se podaci i djelo bilo koje vrste objavi;

16.9. objavljivanje sadržaja kojima se vrijeđa pravo na osobnost trećih osoba ili drugih korisnika, kao i drugih neprimjerenih sadržaja;

16.10. korištenje ili pokretanje bilo kakve neodobrene tehnologije ili automatskog sustava za pristup online uslugama ili za izlučivanje sadržaja s online usluga, uključivo, ali ne ograničujući se na spidere, robote, screen scrapere ili offline readere;

16.11. rastavljanje, razlaganje, preslaganje obrnutim inženjeringom, kopiranje u source code ili object code formatu, ili stvaranje derivativnih materijala temeljenog na sadržaju usluge ili same “Green Review” usluge;

16.12. pokušavanje stjecanja vlasništva ili prava na uslugu, uključivo sa sadržajem;

16.13. iznajmljivanje, davanje u leasing, posudbu, prevođenje, spajanje, prilagodbu, prijenos “Green Review” usluge ili sadržaja usluge, kombinacija ili ugrađivanje u bilo koje druge programe ili usluge;

  1. svjesno objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmjenu sadržaja koji sadrže računalne viruse, crve, računalne kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posljedicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg mobilnog uređaja, računalnog programa ili bilo koje računalne i druge opreme;
  2. postavljanje sadržaja kojim se može nanijeti šteta Nositelju prava i povezanim društvima, drugim korisnicima ili trećim osobama, što uključuje, između ostaloga, sadržaje kojima se potiče na ponašanje koje predstavlja kazneno djelo, koje za sobom povlači građansku odgovornost ili na drugi način krše bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja Nositelja prava, sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga.

Članak 17.
Otkaz i raskid “Green Review” usluge

Nositelj prava ima pravo otkazati ‘’Green Review’’ uslugu uz otkazni rok od 30 dana.

Nositelj prava ima pravo raskinuti ‘’Green Review’’ uslugu bez otkaznog roka ukoliko je Pretplatnik licence prekršio obveze utvrđene Općim uvjetima korištenja usluge “Green Review”, a pogotovo ako Pretplatnik licence učini povredu bilo koje odredbe čl. 16. ovih Općih uvjeta.

Pretplatnik licence može u bilo kojem trenutku, jednostrano, elektroničkim putem na e-mail info@greenreview.hr, otkazati korištenje „Green Review“ usluge, uz otkazni rok od 30 dana.

U slučaju otkaza ili raskida Općih uvjeta korištenja usluge “Green Review” Nositelj prava brisat će sve informacije o Pružatelju raznih usluga s “Green Review” usluge te se Pružatelju raznih usluga ukida pravo na korištenje “Green Review” usluge.

Po otkazu ili raskidu Općih uvjeta korištenja usluge “Green Review” Pretplatnik licence zadržava pravo vlasništva nad Green Review karticom/uređajima.

Po otkazu ili raskidu Općih uvjeta korištenja usluge “Green Review” Pretplatnik licence nema pravo na povrat plaćene cijene.

Članak 18.
Rješavanje prigovora

Sve prigovore koji proizlaze iz Općih uvjeta korištenja usluge “Green Review” korištenja “Green Review” usluge ili su s njome povezani, Pretplatnik licence može uputiti Nositelju prava elektroničkim putem na e-mail adresu: info@greenreview.hr.

Nositelj prava će na prigovore odgovoriti u roku od 12 (dvanaest) radnih dana od njihovog zaprimanja.

Članak 19.
Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošaća

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine broj: 19/2022) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na pruženu uslugu mogu iskazati na neki od sljedećih načina:

Putem elektroničke pošte na e adresu: info@greenreview.hr

Porukom na broj mobitela +385 99 670 8595

Trgovac / pružatelj usluga se obvezuje bez odgađanja u pisanom obliku potvrditi primitak prigovora potrošača.

Trgovac / pružatelj usluga se obvezuje u pisanom obliku dostaviti odgovor na prigovor najkasnije u roku od 15 da na od dana zaprimanja prigovora sukladno ovoj Obavijesti jasno se izjašnjavajući prihvaća li osnovanost prigovora potrošača. U tu svrhu, molimo Vas da u prigovoru koji osobno predajete u prodavaonici ili dostavljate putem pošte, naznačite svoje ime, prezime i adresu.

Članak 20.
Ništetnost pojedine odredbe Općih uvjeta

Ako bi za neku od odredbi ovih Općih uvjeta naknadno bilo utvrđeno da je ništetna, to neće imati učinka na valjanost ostalih odredbi, s time da će se ništetna odredba zamijeniti valjanom koja će u najvećoj mogućoj mjeri omogućiti ostvarivanje cilja koji se htio postići odredbom a koja je utvrđena ništetnom.

Članak 21.
Izmjene općih uvjeta korištenja

Nositelj prava pridržava pravo izmijeniti ove Opće uvjete u bilo koje vrijeme.

Izmjene Općih uvjeta stupit će na snagu trenutkom objave izmjena na internetskoj stranici «Green Review» usluge.

Izmjene Općih uvjeta bit će objavljene i javno dostupne Pružateljima raznih usluga putem internetske stranice «Green Review» usluge na greenreview.hr i/ili greenreview.eu .

U slučaju primjedbi na izmjene Općih uvjeta Pretplatnik licence ima mogućnost slanja prigovora, kao i pravo otkazati ‘’Green Review’’uslugu ukoliko ne pristaje na izmjene Općih uvjeta.

Smatra se da je Pretplatnik licence suglasan s izmjenama Općih uvjeta ako nakon objave izmjena na internetskoj stranici «Green Review» usluge nastavi koristiti «Green Review» uslugu. Isključuje se odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu Pretplatnicima licenci, Krajnjim korisnicima ili trećim osobama uslijed izmjena Općih uvjeta.

Članak 22.
Završne odredbe

Ovi Opći uvjeti stupaju na snagu i primjenjuju se na sve Pretplatnike licenci danom objave na internetskoj stranici «Green Review» usluge.

Obje strane se obvezuju da će eventualne sporove proizašle iz ovih Općih uvjeta nastojati riješiti sporazumno.

U slučaju spora nadležan je stvarno i mjesno nadležni sud u Republici Hrvatskoj, osim ako Općim uvjeta korištenja usluge “Green Review”o nije drugačije navedeno.

Mjerodavno materijalno pravo za tumačenje i primjenu ovih Općih uvjeta je pravo Republike Hrvatske.